SALE

Houtlooktegels

Houtlooktegels

We hebben een vraag voor u. Welke vloer oogt als een warme, houten vloer en is makkelijker in onderhoud en duurzamer dan laminaat? Weet u het al? Juist dat zijn de houtlooktegels. Deze bijzondere vloeren spelen een optisch spelletje. Het keramisch parket lijkt sprekend op een houten parketvloer. Pas bij aanraking gelooft u dat het vloertegels met een houtlook zijn. Ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Wilt u het met eigen ogen zien, kom dan langs in één van onze showrooms in Westerhoven, Ede, Houten, Zoetermeer of Breda.

Houtlooktegels zijn onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot een parketvloer wordt keramisch parket gelegd met houtlooktegels. Het grote voordeel van houtlooktegels is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. De vloeren zijn makkelijk te dweilen en schoon te maken. Rode wijn, bosbessen of ander kleurend voedsel hebben geen impact op keramisch parket met houtlook. Deze mooie lookalike vloer hoeft u ook niet in de was te zetten. Lekker makkelijk, wel de lusten van een houten vloer, maar niet de lasten.

Houtlooktegels duurzaam in gebruik

De houtlook is in de tegel verwerkt. De houtnerf kan dus niet van de tegel verdwijnen of vervagen. Ook niet bij intensief of veelvuldig gebruik van de vloer zoals in de hal of woonkamer. Bovendien zijn de houtlooktegels bestand tegen krassen. Vandaar dat deze tegelvloer lekker duurzaam is in gebruik, eveneens bij intensief gebruik. De houtlooktegels kunnen ook prima samen met vloerverwarming. Meestal liggen de slangen van de vloerverwarming direct onder de tegels, hierdoor hebben de houtlooktegels een snelle opwarmtijd. Een warm voordeel op koude ochtenden.

Houtlooktegels uniek in lengte en structuur

Bij het woord vloertegel wordt vaak gedacht aan de rechttoe, rechtaan standaard vierkante tegel. De houtlooktegel is echter een geheel andere verschijning onder de tegels. Deze tegel heeft niet alleen de kenmerkende structuur van houtnerf. Met een afmeting variërend van 114 en 120 cm zijn ze niet van een houten plank te onderscheiden. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes en net zoals bij hout, verkrijgbaar in diverse kleuren.


Het enige verschil met een houten vloer is dat u in dit geval de kleur van de voegen kunt kiezen. Een contrasterende voeg kan weer voor een heel mooi effect zorgen. Met de houtlooktegel kunt u vele kanten op, van klassiek tot heel erg creatief eigentijds. Het is maar net wat u wilt met uw vloer. Bekijk alle mogelijke houtlooktegel variaties op onze website. Nog beter is het natuurlijk om de houtlooktegels persoonlijk te bekijken. Neem gerust contact op met een van onze vestigingen voor meer informatie of bezoek één van onze showrooms!