SALE

Eiken vloeren onbehandeld

Eiken vloeren en hun veelzijdigheid

Eiken vloeren zijn zeer veelzijdige vloeren, deze vloeren lenen zich uitstekend voor verschillende typen interieuren en woonstijlen. De eiken vloeren kunnen op nogal wat verschillende manieren bewerkt en afgewerkt worden. Nadat de eiken vloeren gelegd zijn, moeten ze nog volledig bewerkt worden. Afhankelijk van uw smaak kan dat op verschillende manieren. Voor eiken vloeren kunt u kiezen uit olie of lakken. De afwerking van de eiken vloerdelen bestaat uit een behandeling met een kleur naar keuze. Voor een echte rustieke bewerking kunnen de noesten van de eiken vloeren gestopt of juist open gelaten worden.

Ideale bewerking eiken vloer

Wij raden aan de eiken vloeren te waxen met hardwaxolie. De bewerking met hardwaxolie zorgt ervoor dat de vloer slijtvast is en relatief weinig onderhoud vergt. Hardwaxolie is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is de olie makkelijk aan te brengen. Zo krijgt deze favoriete houten vloer een goede bescherming met matte uitstraling. Een mooie bewerkingsoptie dus voor uw eiken vloer met de nodige voordelen. Wat wil uw eiken vloer nog meer?

Sorteringen eiken vloeren

De eiken vloeren zijn te leveren in verschillende sorteringen. De sorteringen variëren van noestvrij tot aan karaktervol. Hoe meer noesten, hoe karaktervoller de vloer. Noesten worden ook wel kwasten genoemd. Op de plek van de noest zat ooit een tak. Door de mate van noesten verdelen we de eiken vloer in sorteringen. Zo heeft een A-sortering weinig noesten en kleurverschillen en oogt vrij rustig, een B-sortering heeft een gemiddeld aantal noesten en een C-sortering heeft veel noesten en kleurverschillen.

Voordelen onbehandelde eiken vloeren

Het voordeel dat wij bieden met onze onbehandelde eiken vloer is dat deze nog geheel naar uw wens en smaak aangepast kan worden. Denk hierbij aan de breedte, vellingkant, kleur en behandeling van de noesten afhankelijk van de gekozen sortering. U kunt de vloer dus altijd passend maken voor uw eigen interieur en sfeer.

Behalve dat de vloer geheel naar wens aan te passen is, helpen we u graag aan een betaalbare eiken vloer. Hoe we dit doen? Esco Vloeren heeft namelijk het hele traject van productie tot aflevering in eigen hand. Wilt u meer informatie over het leggen van eiken vloeren? Neem contact op met één van onze vestigingen, dan bespreken we samen de mogelijkheden! Of kom langs!